Zondag 29 mei 2022 (NVBH)

Beste Belgen liefhebbers, December 2021,

Met trots kunnen we u zeggen dat wij ook in 2022 weer in samenwerking met de BHCN een gezamenlijk Belgische Herder weekend organiseren in het weekend van 28 en 29 mei. Wij hopen deze editie te kunnen houden zonder Covid-19 beperkingen, waardoor we de stijgende lijn qua inschrijvingsaantallen kunnen doortrekken. Voor dit weekend zullen een aantal bekende rasspecialisten hun deskundig oordeel over uw hond geven.

Op zondag zal de NVBH u weer een mooi programma geven waar normaal gezien de gedragstest en een Agillity demo onderdeel van uit gaan maken. Ook zal er weer de Supreme Best in Show (beste hond van het weekend) gekozen worden op zondag waar een heel bijzondere prijs aan zal hangen. Hierover zullen we u te zijner tijd op de hoogte brengen via onze Facebook pagina en deze website.

Om het weekend zo gestroomlijnd mogelijk te laten lopen is het nodig om het evenement en de samenwerking tussen de rasverenigingen te evalueren. Nieuwe afspraken zijn gemaakt en waar nodig de puntjes op de i gezet.

Wij rekenen weer op uw inschrijving voor dit bijzondere evenement zodat wij weer verder mogen bouwen aan een prachtig weekend voor onze Belgische Herder liefhebbers en hun trouwe viervoeters.

Namens de NVBH Showcommissie

Tom Roozen
voorzitter


Verdere informatie over de dagindeling:

Ringindeling:

Ring 1:
Ring 2:

Dagprogramma:

Erering:

Terug komen in de erering:


Uitleg  Selectiekeuring:

Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de selectie (inventarisatiekeuring). Dus na de exterieurkeuring!!

U kunt daaraan deelnemen als uw hond op deze dag een kwalificatie U (uitmuntend) heeft behaald (of in 201). Tevens dient u de stamboom van de hond te overhandigen, dus vergeet u niet hiervan een kopie mee te nemen!!

Om deel te nemen aan de primering hoeft uw hond nog niet deel te hebben genomen aan de NVBH gedragstest. Deze kunt u dus op een ander tijdstip doen. Bij de definitieve aanvraag van het primeringcertificaat heeft u deze wel nodig, evenals een officiële HD-uitslag.

Voor de honden die tijdens de KCM geselecteerd zijn kan het primerings-certificaat (pE) aangevraagd. Hiervoor dient een bewijs van de HD-uitslag (HD-A) en de NVBH-gedragstest (sociaal met schot of verdediging) mee gestuurd te worden. De aanvraag kan gemaild worden naar: secretariaat@nvbh.eu
 
 


Demonstraties Agility:

De gehele dag door zijn er demonstraties agility. Maar ook kun je met je hond of pup snuffelen aan toestellen. Lukt het bv nou net niet met aansturen bij een bepaalde hindernis of wil je je puppy / hond kennis laten maken. 😀 Dan is dit de gelegenheid! Kom vrijblijvend langs.

Kom maar op met jullie vragen, het team is er klaar voor!! 🐾🐾


Gedragstest:

Er wordt ook een gedragstest georganiseerd. Hierbij moet de hond verschillende situaties doorlopen,  waarbij gekeken wordt hoe de hond daarop reageert. Bijvoorbeeld een marktsituatie nagebootst, is er een pakwerker met pak en later zonder pak, staan en betasten op afstand en zonder geleider, een toeter, een vlag enz.

De gedragscommissie zoekt nog vrijwilligers om mee te helpen. Voor u meer informatie mailen naar Dhr. Paul Looijestijn secgedragstest@nvbh.eu