Zondag 29 mei 2022 (NVBH)

Beste Belgen liefhebbers, December 2021,

Met trots kunnen we u zeggen dat wij ook in 2022 weer in samenwerking met de BHCN een gezamenlijk Belgische Herder weekend organiseren in het weekend van 28 en 29 mei. Wij hopen deze editie te kunnen houden zonder Covid-19 beperkingen, waardoor we de stijgende lijn qua inschrijvingsaantallen kunnen doortrekken. Voor dit weekend zullen een aantal bekende rasspecialisten hun deskundig oordeel over uw hond geven.

Op zondag zal de NVBH u weer een mooi programma geven waar normaal gezien de gedragstest en een Agillity demo onderdeel van uit gaan maken. Ook zal er weer de Supreme Best in Show (beste hond van het weekend) gekozen worden op zondag waar een heel bijzondere prijs aan zal hangen. Hierover zullen we u te zijner tijd op de hoogte brengen via onze Facebook pagina en deze website.

Om het weekend zo gestroomlijnd mogelijk te laten lopen is het nodig om het evenement en de samenwerking tussen de rasverenigingen te evalueren. Nieuwe afspraken zijn gemaakt en waar nodig de puntjes op de i gezet.

Wij rekenen weer op uw inschrijving voor dit bijzondere evenement zodat wij weer verder mogen bouwen aan een prachtig weekend voor onze Belgische Herder liefhebbers en hun trouwe viervoeters.

Namens de NVBH Showcommissie

Tom Roozen
voorzitter


Verdere informatie over de dagindeling:

Keurmeesters:

Mevr. Bente Harlem; Laekense herder en Tervuerense herder

Mevr. Marie Berton-Sarlat; Groenendaeler en Mechelse herder

Juniorhandling; Firmin Aertgeerts

Ringindeling:
Ring 1: Marie Berton-Sarlet
Ring 2: Bente Harlem

Dagprogramma:
08:30 terrein open
09:25 welkomstwoord
09:30 start keuringen in de ringen
12:30 – 13:00 pauze/ lunchtijd ringen
13:00 vedergaan van de keuringen in de ringen

Erering:
Juniorhandling
Verkiezing Oudste Veteraan
Erekeuringen
Kennelpresentatie
Primering

Terug komen in de erering:
* Alle 1e geplaatste honden in de erering. Let op! de 2e geplaatste honden vanaf de Jeugdklasse moeten wel aanwezig zijn i.v.m. inschuiven voor RCAC.

*Jongste Puppyklasse en Puppyklasse alleen de 1e geplaatste honden.

*Alle ingeschreven Veteranen.

Niet aanwezig in de erering leidt tot terugtrekking van de (kampioens)prijs.

Een groot verzoek om aan de zijkant van de erering met uw hond klaar te staan, zodat die bij omroepen gelijk de ring in kan. Alvast dank hiervoor!


Gedragstest:

Op zondag 29 mei, tijdens de KCM zal een gedragstest worden gehouden, waar de honden kunnen laten zien dat ze niet alleen de “looks” hebben, maar ook het gewenste gedrag voor een Belgische Herder.
De test bestaat uit een sociaal deel en twee additionele testen: gedrag bij bedreiging en een schottest. U kunt de onderdelen bedreiging en schottest desgewenst overslaan. U kunt dat bij aanmelding op het veld aangeven.
Wat de test precies inhoudt kunt u lezen op de website: Gedragstest
Voor deelname aan de test dient de leeftijd van de hond op de testdag minimaal 18 maanden te zijn.
Bij inschrijving voor een gedragstest is het meesturen van een kopie van de stamboom verplicht. Zonder deze stamboom wordt de inschrijving terzijde gelegd. Ook de inschrijfkosten dienen voldaan te zijn.
U kunt uw hond inschrijven via het formulier op de website: Inschrijfformulier