Overige omgeving

Kaatsheuvel:

Kaatsheuvel is een dorpje in de provincie Noord Brabant, waar gezelligheid met een grote G wordt geschreven. Het valt onder de Gemeente Loon op Zand. De omgeving is erg mooi met veel weilanden, heide, bos en de beroemde Loonse en Drunense Duinen. Wellicht minder bekend, maar erg mooi is het landschap. Het is een “Slagenlandschap”, wat zo ontstaan is door het winnen van Hoogveen en ruilverkaveling. Waterlopen zoals de “Oude Lei” en de “Oude Vaart”, zijn van oudsher vaarten waar boeren hun turf op vervoerden. Ook in het zuiden van de gemeente wordt het landschap  “Loonsche Land”, in oude glorie van 1850 hersteld. U kunt op vele plekken wandelen en fietsen, maar een autotocht door de dorpjes en het landschap is zeer zeker de moeite waard.

         

Te doen:
Als u er toch bent, plak er een dagje aan vast en ga een kijkje nemen in het mooie dierenpark “De Beekse Bergen“, of naar “Sprookjesbos en Pretpark “De Efteling“. Ook zeker een bezoek waard zijn Slot Loevestein,  het Textielmuseum in Tilburg en Kamp Vught . Ook kunt u heerlijk en gezellig winkelen in ‘s Hertogenbosch – en proef dan ook de heerlijke “Bossche Bollen”-. Huis ter Heide heeft mooie wandelgebieden waar de honden aangelijnd moeten worden. In de Duinen is er een loslooproute aanwezig. Site met alle informatie omtrent Brabant www.visitbrabant.com.

Restaurants:

Een aanrader is Borrelrestaurant James in Sprang-Capelle. Voor uw lunch of diner, of een borrelplankje. Gastvrijheid staat daar hoog in het vaandel. Ze serveren Brabantse specialiteiten.