Keurmeesters

Zaterdag 28 mei 2022

Mevr. Tanja Hulsund (Noorwegen)

Tanja Hulsund

Hallo, ik ben Tanja Hulsund. Ik woon in het midden van Noorwegen in Trondheim. Mijn eerste hond was een Basset Hound. En mijn eerste Belgische Herder een Tervueren kwam in 1992. In 2002 is mijn eerste nestje geboren onder de naam “Revehiet”.

Ik ben ook een FCI Obedience keurmeesters sinds 2009. Thuis hebben we alle variëteiten van de Belgische herders gehad. Samen met mijn ex man hebben we twee Mechelaars gehad waarmee we werkten als politiehond en K9 trainingen. Ik werk met al mijn honden. In verschillende sporten zoals, speuren, obedience etc.

Voor mij zijn de Belgen optimaal in elegantie en werkvermogen. In de loop der jaren hebben we meerder showkampioenen gefokt. Met twee van mijn honden ook het FCI werkcertificaat. Momenteel wonen er nog zeven Belgen bij ons thuis, sommige wonen bij mijn moeder. Zes Tervueren en een Laekense, die me zeer na het hart ligt.


Dhr. Emanuele Boriero (Italië)

Emanuele Boriero

Ik ben geboren met een grote passie voor honden. Van jongs af aan was ik altijd geïnteresseerd in rashonden en in de hondenshowbusiness.

Ik werk voor een multinationaal chemisch bedrijf en woon dicht bij Milaan op het platteland waar mijn honden kunnen rennen, spelen en opgroeien, wat de juiste plek voor hen is.

Ik ben een fokker met de naam “La Rosa Tatuata” van Groenendael en Tervueren, en woon met Belgen vanaf 1984 toen ik mijn eerste Tervueren kocht.
Ik heb verschillende “sujet reccomandee” geproduceerd en/of in bezit gehad in Frankrijk, en Italiaanse en buitenlandse kampioenen, samen met BISS Champions, waaronder één Reproductrice d’elite in Frankrijk.
Ik ben een FCI/ENCI keurmeester voor Belgische herders, Afghaanse windhonden, Saluki en de Shih Tzu.
Ik had de eer om in 21 verschillende landen te keuren, waaronder Australië, de VS en
de FMBB twee keer. Ik keurde de Groenendaeler reuen en de Tervuerense reuen op de Franse Nationale keuringen in augustus 2016 en in augustus 2019.

“Het is een voorrecht om in Nederland terug te komen om te keuren en met jullie allemaal onze wederzijdse passie voor de Belgische herder te delen” .Zondag 29 mei 2022

Mevr. Marie Berton-Sarlat (Frankrijk)

Hallo, mijn naam Marie Berton Sarlat en ik ben woonachtig in Frankrijk. Ik stel me even voor.

1975: Ik kocht mijn eerste Groenendaeler en werd lid van CFCBB (Franse Belgische Herder club). Ik ben begonnen met het fokken van Groenendaelers en Mechelaars onder de kennelnaam « Mas de la Galan. 1989 : Ik werd keurmeester voor Belgische herdershonden. 1993: verkozen tot lid van het CFCBB-comité. 1994 : benoeming tot opleidingsrechter en lid van de selectiejury. 2002 à 2011: voorzitter van de CFCBB en lid sinds 1993. Opleidingsrechter bij de schipperkeclub, lid van de selectiejury en eerste vicevoorzitter. 2011 à 2021 : lid van het CFCBB comité.

Ik heb een paar Groenendaeler en Mechelse herder nesten gefokt; sommigen van hen stonden aan de basis van foklijnen in verschillende Franse kennels, maar ook in het buitenland, zoals in de VS of Finland. Verscheidene van hen hadden een invloed onder Mechelse herders. Ik ben nu « met pensioen » van de fokkerij, maar ik woon nog steeds samen met twee Mechelaar-vrouwtjes en een schipperke, de twee enige rassen die ik gekwalificeerd ben om te keuren en te trainen en waarvan ik deel uitmaakt van de selectiejury. Mijn betrokkenheid bij de selectie van deze twee rassen is nog steeds hetzelfde. Tijdens al die jaren gewijd aan honden, heb ik ervoor gekozen om de cynotechnische kant te verkiezen boven het fokken, vooral vanwege de moeilijkheid om efficiënt te zijn in beide zaken. In 2011 ben ik gestopt met fokken. Ik ben altijd dol geweest op dit ras, dat is tot nu toe nooit is veranderd


Mevr. Bente Harlem (Noorwegen)

Bente Harlem

Hallo, mijn naam is Bente Harlem en ik ben woonachtig in Noorwegen. Ik stel me even voor.

Ik ben zo blij en dank u voor uw uitnodiging. Het is nu een paar jaar geleden dat ik in Nederland was om te keuren tijdens de KCM show en het is altijd geweldig om terug te zijn in Nederland. ik ben regelmatig bij deze show geweest het showen van mijn eigen honden doe ik sinds het begin van de jaren ’90. Door de jaren heen heb ik in verschillende hondencommissies gezeten. Als voorzitter van de Japanse Spitz-hondenclub, voorzitter van de Noorse Kennel Klub-regio Østfold en in de fokcommissie van NBFK. Bij de 2 laatst genoemde ben ik op dit moment werkzaam

Op het platteland in Noorwegen woon ik en leef ik op mijn plek omringd met dieren in het wild, bossen en meren. Een geweldige plek om wakker worden en met Belgen plezier hebben. Ik ben al meer dan 20 jaar een gediplomeerd keurmeester en heb over de hele wereld gejureerd.

Ik fok de variëteiten Tervueren, Groenendaeler en Laekense herders onder de naam Fakaisers. In de loop der jaren zijn er in veel landen meerdere kampioenen geweest.

Ik kan noemen S.R. CH Fakaisers Hacy d’Hexagone (LK), CH Fakaisers Neron d’Noir (GR) en S.R. CH Fakaisers Denver (TV).

Ik kijk er zo naar uit om jullie allemaal te zien.

Hartelijke groeten, Bente Haarlem